nebyl zadán popis

Pokračujem

20. 8. 2010 9:37
Rubrika: Nezařazené

Míra výskytu homosexuality v populaci se uvádí mezi 2 - 10 %. Přijde mi rozumné čistě z akademických důvodů počítat s těmi zprofanovanými 4 %. To máme čtyři lidi ze sta. Každý pětadvacátý člověk je homosexuální. To znamená v každé průměrné školní třídě jeden, v přeplněném autobuse dva. Je vysoce pravděpodobné, že se s některým za svůj život potkáte. Třeba ho potkávate denně a ani o tom nevíte. Kolik jich asi sedává v kostelních lavicích... Není žádný rozumný důvod myslet si, že se tento problém křesťanů netýká. Dejme tomu, že vliv prostředí bude menší, o to více bude homokřesťanů, kteří o svém problému nikomu neřeknou a bojují s ním v tichosti. A v samotě.

Jakou další pomoc křesťané nabízejí?
Třeba znásilňování Božího slova a překrucování učení Církve (jako v téhle knížce), kdy se bude tvrdit, že Bible neodsuzuje nepromiskuitní věrný homosexuální vztah. Což odporuje zdravému rozumu a poctivě hledajícímu homosexuálovi nepomůže.

Nebo pochybné charopraktiky - přímluvné modlitby, modlitby za rozvázání "od ducha homosexuality". Co potom, když to nezafunguje? A problémem je už samotná podstata charismatického hnutí.

Poukazování na "nezdravost" homosexuality omíláním faktů, že homosexuálové jsou promiskuitní a ve větší míře se mezi nimi šíří pohlavní choroby (jako v této knize a v tomto článku). Čemu taková vyjádření prospějí? To si pak takový nesexuálně žijící homokřesťan pomyslí "To jsem fakt za exota? Cožpak jsem jediný na celičkém světě, kdo je "jiný jiný"?"

Pro většinovou společnost i křesťany je nesexuálně žijící homokřesťan prostě málo homosexuální a tím pádem nespadá do myšlenkových vzorců ani jedné skupiny, čímž jsou pro něho nabízená "řešení" nepoužitelná.

A tak to v sobě dusí, málokomu o svém problému řekne, a když se svěří, tak pak už nechce dále svými nepřestávajicími problémy obtěžovat, pokouší se zatnout zuby a přestat se v sobě babrat. Jenže natlakovaný papiňák může taky jednou bouchnout...

Co tedy homokřesťan opravdu potřebuje?
Pro začátek - nechte se pohnout soucitem. Až nějakého takového někde potkáte, prostě si s ním sedněte, oba chvíli mlčte a zakoušejte tíhu a velikost toho ticha. Ať v tom není sám.

Zobrazeno 1728×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio